Festival på Gammlia

Hur slår man bäst ihjäl en söndag i Umeå? Mitt svar är att gå en timslång jojkkurs och lyssna på livemusik.

Jojkkursen leddes av jojkaren Sara Andersson Ajnnak, tidigare Israelsson. Efter en timme var samtliga deltagare redo för de stora folkmusikscenerna. Ursäkta, nu var jag väldigt ironisk. Även om många hade en talang så krävs säkert mer än en 60 minuter lång lektion, precis som allt annat här i livet. Och den del av er som tror att jag kommer börja spela in låtar som jag sedan tvingar på er kan jag lugna. Jag är mycket nöjd med att jojka i min ensamhet.


Jojkkursen var en del av folkmusikfestivalen Gammliafesten. En av eftermiddagens akter var Sofia Jannok och under konserten spelade hon både gamla och outgivna låtar. Och jag gillade det jag hörde. Väntar redan på hennes nya skiva som är under produktion. Sofia Jannok hade även snygga scenkläder.

Foto: Marica Blind

One comment

  1. Hello, the whole thing is going fine here and ofcourse every one is sharing information, that’s genuinely
    good, keep up writing.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Share on Social Media