Felgen orkester – Soajat (EP)

Tre TRÄD till EP:en Soajat.

I april, 2013, släppte Felgen orkester sin debut ep Soajat. Bandet består av sex killar från Karasjok i Nord-Norge, varav fem är kusiner. Några av bandmedlemmarna spelar också i gruppen rOlfFa. Och det är något som hörs på musiken som rör sig någonstans mellan ett snabbspelande dansband, Irländska toner och snabba ballander. Men till skillnad från gruppen rOlfFa, som både sjöng på norska och samiska, håller Felgen orkester till sitt samiska modersmål.

Det är utan tvekan Sápmis nya partyband och i sommar kommer de få publiken att dansa.

Bästa spår: Silba Golle Sarvvis

Lyssna på Spotify: Felgen Orkester – Soajat

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Share on Social Media