Bilder från Sápmi Awards

Ja, jag vet att många sommardagar har gått sedan Sápmi Awards, men här är några bilder från festivalen. Jag var ingen flitigt fotograf under festivalhelgen, eftersom jag har liksom svårt att göra två saker samtidigt koncentrerade jag mig på arbetet i musikjuryn.

Jury arbetet var lättare än var lättare än vad förväntat mig eftersom samtliga i juryn var överens om att Adjágas var den värdiga vinnare av Sápmi Awards musikpris Vital samtida musik i Sápmi – Dávástus Dálvvádisas. Jag sänder ett tack till de övriga i juryn: Jörgen Stenberg, Åse Marge Holm och Toamma Thomasson. Tack!

Per-Eric Kuoljok pratar med Sofia Jannok som spelade på Täftåfestivalen, Umeå, just den fredageftermiddag när juryn skulle välja sin vinnare. Genom telefonledningen berättade hon varför hon var den värdiga vinnaren av Sápmi Awardes musikpris. Sofia Jannok och Jarnna fick dela på andra priset.


Max Machké och Vaajmoe-kören.

Ovan: Vaajmoe-kören


Nedanför: Finalisterna i musikklassen.


Adjágas tackar för vinsten.
Simon Marainen jojkarn för vinnarna.


Foto: Marica Blind


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Share on Social Media