Sofia Jannok inviger Friends Arena

Tittade ut genom sovrumsfönstret i Ulriksdal, som ligger norra delen av Stockholm, och därifrån såg jag taket på jättebyggnaden Friends Arena i Solna, Stockholm. Byggnaden, som ska ta över Råsunda roll som nationalarena, har en publikkapaciteten mellan 20.000 till 67.500. I den enorma byggnaden kommer de spelas fotboll och arrangeras konserter.

Den 14 november spelas den första fotbollsmatchen, då möts Sverige-England herrlag. Men redan den 27 oktober invigs hela bygget med en enorm musikfest regisserad Colin Nutley. Några av namnen som kommer uppträdda under invigningen är Icona Pop, Sven-Ingvars, Loreen och Sofia Jannok.

All information om Friends Arean har jag hittat på Wikipedia.

Vill du veta mer om invigningen kolla HÄR!

PS. Invigningen kommer även att sändas i SVT. DS.

Foto: Marica Blind

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Share on Social Media