Skivrecension: Annbjörg Haetta

Annbjörg Haetta- Gollgoallosta

Pop/Rnb

Betyg: 3/5

Utgivning: 2008-11-12

Skivbolag: Rieban

Albumen beskrivs som den första en samiska Rnb skivan. De 11 låtarna, som är lika ljusa som en nordisk sommarnatt, handlar om livet och kärleken. Mest kärlek. The One är den enda låt som inte sjungs på samiska. Samtliga texter och melodier är gjorda av Heatta.

Annebjörg Haetta är främst känd sedan hon tävlat i Sami grand Prix, hon har tävlat tre gånger. Två av tävlingsbidragen finns med på albumet. Mun Dárbbasan Du finns i två versioner, tävlingsvisonen och som remix gjord 2008.

Låtarna på albumet känns som en jämn ljus massa där inget egentligen sticker ut. I stora doser känns albumet irriterande. Klara dock av att älskar av låtarna om det blandas in i spellistor med andra låtar. Eftersom jag både hatar och älskar albumet på samma gång landar betyget på tre. Men om man gillar de 11 låtarna ska man nog även lyssna på Beyoncé för jag tror faktiskt att Haetta vill vara en etno variant av henne.

Bäst: Inger Anette

Stuora Ráhkisvuohta

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Share on Social Media