Konsetrecension- Alit Boazu

Var: Täfteåfestivalen, Täfteå, Umeå

När: 2009-06-13 Kl.19.30

Betyg: 3,5 av 5

Över Alit Boazu, som många jämnför med Isländska Sigur Ros, finns det något stillsamt rockigt och det visade de inte minst under Täftåfestivalen. Språket som det sjunger på är såklart samiska. Men många gången under konserten glömmer jag bort språket. Rolf Erling Miennas stämma blir en del av musiken. Publiken i Täfteå är under konserten gles. Troligen pågrund av att regnet som silat ner under dagen. Att publiken är gles gör inte mellansnacket sämre. Tromsöborna är uppriktigt glada av att vara tillbaka i den staden där de semestrade som små. Sedan Alit Boazu lämnat scen tar andra mer energiska band vid t.ex. The Bombettes och The (International) noise conspiracy. Och tillsammans bildar det en trevlig festivallördag som jag önskar att fler fått uppleva. Men framför allt vill jag att fler att ska få uppleva behagliga Alit Boazu och hoppas att det snart återvänder till vårt rike. I väntan på deras återkomst ska jag visa alla jag känner mitt signerade exemplar av debutplattan.

Text och foto: Marica Blind

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Share on Social Media